Чийзкейк с круши и бял шоколад

Рубрика: 

Чийзкейк с круши и бял шоколад

Начин на приготвяне:

  1. Натрошете бисквитите, смесете ги с разтопеното масло и полученото тесто разстелете на дъното на предварително намаслена тавичка, която поставете в хладилника.
  2. В купа, при непрекъснато бъркане, смесете крема сиренето, бялото сирене, ванилията, яйцата и накрая добавете разтопения на водна баня бял шоколад.
  3. Извадете тавичката от хладилника и подредете върху охладената смес част от нарязаните на тънки резенчета круши, след което ги залейте с половината от приготвения крем. Наредете още един пласт круши и най-отгоре покрийте с останалата част от крема.
  4. Изпечете чийзкейка в предварително загрята до 160°С фурна за около час.
  5. Междувременно разтопете на водна баня шоколада, предвиден за украсата и го разстелете върху парче незалепваща готварска хартия, след което го оставете във фризера да стегне за 20-тина минути. За украсата – просто начупете охладения шоколад на парченца.

Сервирайте чийзкейка добре охладен!
Приятни мигове на приготвяне и…още по-приятни при хапването на този фантастичен сладкиш!

Рейтинг: 

Average: 3.5 (24 votes)

Още по темата: 

Ден на битер шоколада

Шоколадови фантазии

Любимо лакомство и верен съучастник при кулинарното свещенодействие в Света на невероятните десерти!

Шоколад срещу инсулт

Шоколадова идилия

Окуражителни резултати от проучването на изследователите от университета в Глазгоу – шоколадът е мехлем за кръвоносните ни съдове. 

Домашни шоколадови трюфели

Разнообразие от шоколадови трюфели

Стана дума за трюфелите и макар този тип бонбони само по име да се свързват със скъпоценните си събратя, са непреодолимо изкушение за мнозина.