Плодове за красива кожа

Рубрика: 

Плодове за здрава и красива кожа

Череши - Безценният тонизиращ ефект на черешите е идеалното решение за възстановяването на уморената кожа. Освен това, малките червени плодчета действат успокоително и омекотяват текстурата й. Та кой би се отказал от идеалната, копринено нежна, искрящо свежа и събудена за живот кожа, при това – само за няколко минути?!  Ето и рецептата:
Тонизираща черешова маска с водка и мед
Отстранете костилките на шепа череши, след което пасирайте плодовете, заедно с 1 ч.л. водка и няколко капки пчелен мед. Нанесете маската върху добре почистената кожа и оставете да действа в продължение на 20 минути, преди да изплакнете с хладка вода.
Малини - Те почистват и освежават уморената и повехнала кожа. С тяхна помощ тя бързо ще възвърне блясъка си и ще ухае деликатно на плодове. Достатъчно е да опитаме:
Разкрасяващата малинова пяна с мигновен ефект
Разбийте на твърд сняг белтъка на прясно яйце, заедно с няколко капки лимнов сок. В друг съд намачкайте шепа малини и ги смесете с ½ ч.л. мед, след което внимателно добавете разбития белтък и леко разбъркайте. Нанесете маската на предварително почистена кожа и оставете да
Лимон – Богат на витамин С, с антибактериалните си свойства и характерен стягащ ефект, той е истинска панация за проблемната мазна кожа! Успешно се бори с пъпките и действа оздравително на епидермиса, като почиства в дълбочина и едновременно свива порите. За целта –
Дълбоко почистваща лимонова маска
В малка купа изсипете 3-4 с. л. смлян пшеничен зародиш /или тоалетни трици/. Добавете няколко капки зехтин и сока на половин лимон. Разбъркайте добре и нанесете върху почистената кожа с леки масажни движения, наблягайки на проблемните зони (най-често около носа, челото и брадичката). Изчакайте няколко минути и изплакнете с хладка вода.
Кайсия – Богатият на витамин А и бета каротин плод предоставя чудесната възможност да запазим слънчевия загар възможно най-дълго, а заедно с това – да поддържаме сияен тен през цялата година! В същото време, кайсията действа като естествена защита на кожата ни от неблагоприятни външни влияния, включително UV лъчите, макар че не е в състояние да изземе функциите на слънцезащитните кремове. И, все пак -
Кайсиево олио за запазване на слънчевия загар
Необходими са около 150 г фино счукани кайсиеви ядки, които се смесват с 250 мл бадемово масло. Сместа се изсипва в буркан от прозрачно стъкло, затваря се добре и се оставя на светло за около месец. След това е необходимо само да прецедите олиото и да го съхранявате в подходящ съд от тъмно стъкло. За поддържане на придобития бронзов тен е достатъчно веднъж дневно да масажирате с няколко капки от олиото предварително добре почистената кожа.
Банан – Идеалното средство за омекотяване и възстановяване на кожата, особено след продължително излагане на силно слънце или дори изгаряне. Безболезнено и трайно ще решите възникналия проблем с
Успокояваща бананова маска
Обелете банана и го намачкайте с вилица. Добавете 2 с.л. кисело мляко, разбъркайте и нанесете на изгорялото място. Оставете маската, докато парещото усещане утихне, след което изплакнете внимателно.
Ябълка – Всеки знае колко полезна е тя! Но знаете ли, че безценният пектин в нея води изключително успешна борба с неумолимо препускащото време? Така, че защо да пренебрегваме
Ябълков лосион за младежка кожа
Измийте, разрежете и, използвайки сокоизтисквачка, извлечете сока на 3 добре узрели селски ябълки. Изсипете сока в малка бутилка и добавете 10-тина капки екстракт от семената на грейпфрут. С памучен тампон, напоен в тоника, изтривайте всяка сутрин лицето си, с леки масажни движения. Тоникът може да се съхранява в хладилника не повече от седмица.
Ягоди – Съвършеният плод за третиране на плоблемната кожа /пъпки, черни точки, петна/. В комбинация с няколко капки лимон, ягодите почистват, освежават и буквално озаряват кожата! Ненапразно ги наричат „плодовете за красота“.  Ето я и
Ягодова маска за кожа, искряща от здраве
Смачкайте шепа пресни ягоди. Добавете 1 с.л. лимонов сок и 1 с.л. кисело мляко. Разбъркайте и нанесете маската на лицето, след което покрийте със стерилна марля и изчакайте около 30 минути, преди да изпакнете с хладка вода.
Грозде – И този плод отдавна е признат за изключителен благодетел на кожата! Богатите на полифеноли гроздови семки се борят успешно с бръчките, а лозовите листа подобряват кръвообръщението /особено тези, на червените сортове грозде/. Как да обърнем гръб на ампелотерапията, при това – в домашни условия?!
Подмладяваща вана с бяло грозде
В кухненския робот, разбийте на гладко пюре 2 кг бяло грозде/уверете се, че семките му също са добре смлени/. Добавете към сместа 1 с.л. масло от вечерна иглика или пореч /продават се свободно в аптеките/ и я изсипете в пълната с хладка вода вана. Отпуснете се за около 20 минути, след което вземете студен душ, за да стегнете кожата. 

Рейтинг: 

Average: 4.2 (10 votes)

Още по темата: 

Гроздето – витаминна бомба или бегло за ампелотерапията

Грозде

Като страна с традиции в отглеждането на десертни и винени сортове грозде, някак сме свикнали с присъствието му на трапезата ни. Но какво е ампелотерапията?

Време за череши

Черешите - любимият полезен плод

Съвсем скоро целият пазар ще бъде заринат с вкусните сочни плодове – от края на май чак до края на юли черешите ще бъдат все по-често предпочитаният гост на трапезата ни!

Вълшебната ябълка или поредният дар от „природната аптека“

ябълка сн.park-gradina.com

Защо трябва задължително да включим вкусния лек в ежедневното си меню и кои са заболяванията, с които можем да се борим с незаменимата му подкрепа.

Лимонът – цитрусът за здраве и красота

Лимонът на трапезата

Някои от лечебните свойства на цитрусовия плод и как да се възползваме от тях – съветите на френския фитотерапевт Франк Дюбю.