Ден за рулца с канела

21 Февруари
Канелено рулце от многолистно тесто

Днес Кулинарният календар ни предлага да празнуваме с канелени рулца – вкусните сладкиши от пухкаво, често многолистно тесто, към които добавяме кленов сироп или мед, задължителната канела и, разбира се, хрупкави карамелизирани орехи.
Смята се, че първите хора, които са започнали да слагат в хляба мед и орехи, са древните египтяни. Широко популярни на Стария континент, канелените кифлички, които често са с формата на рулца, са пренесени в Новия свят от немските заселници, отворили в Пенсилвания прочутите пекарни, които някак си не можеш да отминеш, без да се поддадеш на изкушението.
Съвсем възможно е да сътворим ароматните сладкиши, възползвайки се от готово многолистно тесто. Достатъчно е да приготвим бърза плънка от 2 супени лъжици разтопено масло, 3 чаени лъжички канела, 100 г кафява захар и шепа стафиди, например. Остава само да изпечем и се насладим на вкусните домашни канелени рулца!

Рейтинг: 

Average: 4 (3 votes)

Още по темата: 

Денят на канелените кифлички

Домашни канелени кифлички

Нима някой е в състояние да устои на апетитния вълшебен аромат на домашно приготвени кифлички, поръсени с канела?!

Сладкиш за 2 минути

Сладкиш за 2 минути в микровълновата

Невероятно бърз и много вкусен сладкиш с аромат на ванилия и шоколад, приготвен само за 2 минути в микровълновата фурна. 

Денят на сладкиша с меласа

Сладкиш с меласа

След като преди година австралийски учени обявиха, че с екстракт от меласа можем да се борим със затлъстяването, днес просто ще празнуваме! 

Ден на сладкия шедьовър „Хубавата Елена“

Десерт с круши "Хубавата Елена"

Съвсем не е случайно избрано името на този изключителен сладкиш от френската кухня! Вкусът и ароматът му са толкова съвършени, че ... Просто опитайте!  

 
 
 

За контакти