10 АНТИЦЕЛУЛИТНИ ХРАНИ

Рубрика: 

Антицелулитна храна сн.banispa.com

Продуктите, които е необходимо да присъстват в ежедневното ни меню. 
Чушките
Зелени, червени или жълти, всички те действат като диуретик, тонизират организма и предотвратяват отлагането на мазнините и захарите.
Как да ги консумираме? В суров вид, като салата или запечени, съвсем леко поръсени със зехтин. Но действително съвсем леко, тъй като в противен случай унищожаваме способността им да елиминират наслагването на мазнини.
Целината
Нагарчащият й вкус не е много приятен, но затова пък точно той притежава антицелулитния ефект. Всъщност, горчивите съставки буквално отблъскавт мазнините и не позволяват на организма ни да ги натрупва – и тях, и захарта. Целината съдържа много полезни хранителни съставки, притежава способността да очиства от токсини, има диуретично действие. Освен всичко изброено, тя подтиска апетита!
Идеалният момент за консумацията й? Като лека следобедна закуска: стрък свежа целина с парче бяло сирене.
Зеленият чай
Незаменим и предан съюзник в борбата с килограмите! Действа като диуретик, подпомага елиминирането на липидите и така освобождава организма ни от излишните мазнини. Мощен антиоксидант – успешно се бори със свободните радикали и способства регенеративните процеси на клетъчно ниво.
Още ли не сте напълнили чашата си? Приемайте го топъл или студен, но...без захар!
Зелето
Независимо дали става дума за обикновеното бяло или червено зеле, за карфиол или брюкселско зеле – всички те са изключително богати на соли и фибри, притежават мощно очистващо и диуретично действие. Продължителната му употреба премахва неестетичната портокалова кожа и регулира апетита. Нискокалорично – едва 28 калории на 100 гр. Продукт – зелето е първокласна диетична храна!  
Включете го в ежедневното меню като салата с малко сос винегрет или с парченце бяло сирене, или направете зелева супа!
Папаята
Екзотичният плод съдържа чудотворния ензим, наречен папаин, който действа на колагена в целулита, извлича го и ни дарява с мечтаните хармонични извивки на тялото.
Консумира се директно, в суров вид или в плодова салата, леко овкусена с лимонов сок.
Ананасът
Неизброими са предимствата на този плод: диуретик, изгарящ мазнините, антицелулитен агент... Малко са, обаче, онези, които знаят, че съставките, благодарение на които отслабваме активно, се съдържат в стеблото на плода. Там е и ензимът, „изяждащ мазнините“, който елиминира мазнините, детоксикира и буквално филтрира тъканите.
Ананасът е чудесен за директна консумация, както и нарязан на кубчета и смесен с бяло сирене.
Праз лук
Въпреки, че не е приятен на вкус, заради богатата палитра от витамини, ниската калоричност и изключителния очистващ ефект, този зеленчук заслужава сериозно внимание.
Пригответе го на пара, така ще запазите всичките му свойства!
Патладжанът
Слънчевият, толкова характерен за средиземноморската кухня зеленчук, е нискокалоричен и богат на фибри – истински капан за натрупаните с храната мазнини, който не само ги „залавя“, но и знае как да очисти организма ни от тях!
Нарежете на филийки и запечете на скара или във фурна!
Червените плодове
Често свързват целулита със смущения в кръвообръщението. А разковниче за добро кръвообръщение е приемането на червени плодове: ягоди, малини, френско грозде ...благоприятстват отводняването на организма, ограничават вредните отлагания.
Консумирайте ги пресни – самостоятелно или като плодов микс!
Кромид лук
Колкото и да ни е неприятна миризмата му, не бива да пренебрегваме изключителната му способност да извайва ханша, бедрата, седалището. Лукът има свойството да понижава захарта в кръвта и активно елиминира токсините в организма.
И понеже не е особено апетитно да хрупаме суров кромид, прибягваме до далеч по-поносимата лучена супа!

Валерия Лоти
Превод от френски Р. Илиева

Рейтинг: 

Average: 4.5 (2 votes)

Още по темата: 

Хибернационна диета – отслабваме докато спим

Мед преди лягане

Как да отслабнем с хубав сън и 4 златни правила. Без особени усилия, при това – необратимо – можем да свалим 3 до 5 кг. за по-малко от месец!

Диетата Окинава – тайната на здравословното хранене

Меню Окинава

Искате да сте елегантни и същевременно в отлична физическа форма: тонизирани, силни и дееспособни? Запознайте се с диетичния режим Окинава! 

25-те най-полезни храни на планетата

Пирамида на храните

 
Продуктите, някои от които ежедневно употребяваме в домакинството, без дори да подозираме за невероятните им качества. 

Ефективната полезна диета

Растителни протеини

Време е за витаминно-протеиновата диета – напълно безвредна, лесна за изпълнение, с бърз резултат – 5 до 7 кг за 10 дни, твърдят от сп. Glianec.